FAQ

Eiken is een prachtige houtsoort en ook nog een heel duurzame houtsoort. In de meeste gevallen gaat eikenhout ruim 20 jaar mee. Eikenhout zal na verloop van tijd vergrijzen.

Ongeveer de helft van de gebruikers van eikenhout buiten vindt dit juist mooi. De andere helft wil juist de originele kleur liever behouden.

Voor mensen die de vergrijsde kleur mooi vinden, is een beetje geduld geboden. Eikenhout wordt eerst zwart en daarna kleurt het grijs.

Voorkomen is beter dan schuren. Let daarom op met hete pannen. Zet die nooit zomaar op tafel maar gebruik een onderzetter. Houten meubelen kunnen niet tegen afwisselend droogte en vochtigheid. Als je kunt, probeer dan je tafel te beschermen tegen grote schommelingen. Dus geen vocht in laten trekken en de temperatuur in de ruimte gelijkmatig houden. Zo voorkom je scheuren.

Bij kringen van koffie en rode wijn is het vooral een kwestie van snel reageren. Afnemen met keukenpapier en nalappen met een vochtig doekje. We adviseren geen zure ontvetters te gebruiken (zoals Glassex). Een zachte zeep op afwasmiddel zonder citroen is prima.

Beits
U kunt uw eikenhout buiten het beste behandelen met een transparante beits. Behandeld eikenhout verkleurt namelijk veel minder snel. In transparante beits zitten pigmenten die het hout beschermen tegen Uv-stralingen. Deze ultraviolet lichten zijn de boosdoener als het gaat om verkleuring van hout. Wilt u juist wel een vergrijsde uitstraling van uw hout voor extra karakter? Beits dan zodra het hout de gewenste kleur heeft, zo blijft de gewenste kleur het langste zitten.

Het behandelen van uw eikenhout met beits beschermt uw hout niet alleen tegen zon, maar ook tegen regen. Met een goede beits en goede onderhoud van uw beits gaat uw hout soms vele jaren langer mee! Onthoud wel dat beits regelmatig even opnieuw aangebracht moet worden.

Olie
U kunt er ook voor kiezen om uw eikenhout te behandelen met olie. Dit is echter de minder sterke versie van beits. Olie trekt in het hout en beschermt net als beits het olie van binnen uit. Dit doet het echter minder sterk.

Het mooie van een eikenhouten tafel is dat je hem met een onderhoudsbeurt weer helemaal als nieuw kunt krijgen. Schuur daartoe de tafel grondig af tot alle vlekken weg zijn, schuur hem nogmaals maar met fijn papier en lak hem dan opnieuw met al dan niet gekleurde monocoat olie.

Succes, en veel plezier van je eikenhouten product!

Gecoat metaal kenmerkt zich door enkele eigenschappen, waardoor dit materiaalsoort geschikt is voor buitengebruik. Hieronder een opsomming van enkele kenmerken van gecoat metaal:

 • Sterk
 • Makkelijk te reinigen
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Kan bij beschadigingen roesten
 • Zwaar in gewicht

Hoe maak ik het staal schoon van tuinmeubelen?
Voor het schoonmaken van je tuinmeubelen zijn veel verschillende reinigingsmiddelen te koop. Sommige reinigingsmiddelen maken je tuinmeubelen mooi schoon, maar zijn erg agressief. Hierdoor kan de coating van het staal worden aangetast. Daarom adviseren wij onze tuinmeubelen van gecoat metaal te reinigen met stromend water, groene zeep en een zachte borstel. Gebruik altijd een zachte borstel om beschadigingen te voorkomen.

Om lang te kunnen genieten van gecoat metalen tuinmeubelen, is het belangrijk deze goed te onderhouden. Als je ze voor langere tijd niet gaat gebruiken kun je ze het beste binnen opbergen. Wil je de meubelen toch het hele jaar door gebruiken haal dan vazen, potten en/of andere decoratie van het meubel af, om vervelende vlekken te voorkomen.

Wij raden aan om gecoate meubelen NIET af te dekken met een zeil of hoes. Vocht kan onder een zeil of hoes blijven zitten, waardoor lelijke afdrukken op het materiaal komen.

De tuinkussens van de loungebank en de schommelbank zijn gemaakt van Sunbrella. Sunbrella heeft de volgende voordelen:

 • De kleuren van Sunbrella blijven mooi en helder, zelfs als ze blootgesteld worden aan veel zonlicht. Je krijgt 5 jaar garantie op verkleuren en verslijten, fijn bij intensief gebruik.
 • Waterafstotend voor ongeveer 8 uur, dus vergeet je de loveseat te sluiten dan is de stof bestand tegen een bui. Of laat je per ongeluk je glas water omvallen, dan is er niets aan de hand.
 • Slijtvast, kleurecht, gebruik binnen en buiten, fijn geweven en heerlijk zacht.
 • Behandeld met een water- en vuilafstotende coating. Vlekken krijgen nauwelijks vat op Sunbrella.
 • Te wassen op 40 graden, niet in de droger.

Wil je de kussens schoonmaken? Volg dan deze stappen:

 • Los vuil afborstelen.
 • Een schoonmaakoplossing van water en zachte zeep opsproeien.
 • Een zachte borstel gebruiken om schoon te maken.
 • Laat de schoonmaakoplossing paar minuutjes in de stof intrekken.
 • Grondig afspoelen tot alle zeepresten verwijderd zijn.
 • Aan de lucht laten drogen.

Onderhoud loungebank/schommelbank

 • Een schoonmaakoplossing van lauwwarm water en zachte zeep opsproeien.
 • Een zachte (microvezel) doek gebruiken om schoon te maken.
 • Grondig afspoelen tot alle zeepresten verwijderd zijn.
 • Aan de lucht laten drogen.

Bij sommige meubelen kunnen we aanpassingen op maat maken. Neem contact met ons op, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Zeker niet! We zijn gestart met een basisassortiment. Maar in dezelfde tijd zijn we ook bezig met het vervaardigen van nieuwe producten. Ben jij op zoek naar tuinmeubelen, die niet op onze website staan? Neem contact met ons op, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. En wie weet kunnen we jouw tuindroom waarmaken!

Wij hebben geen echte showroom, maar we hebben wel alle producten bij de werkplaats in het Brabantse Vlijmen en Nieuwkuijk staan.

U bent van harte welkom om de meubelen te komen bekijken. Graag alleen op afspraak, zodat je niet voor gesloten deur staat.

Meubelen leveren we tot aan de stoeprand, wat betekent dat de zending aan de straatkant wordt uitgeladen. Indien er sprake is van een verharde oprit waar de transportbus op kan rijden worden de meubelen daar uitgeladen en direct naast de transportbus afgeleverd.