Het Coccolare
concept
leven
team
Luxe buitenkeuken met BBQ
Design vuurkorf bol zwart

Coccolare is opgericht in 2019 door Patty de Vaan in samenwerking met verschillende gepassioneerde (Brabantse) ontwerpers en makers. Wij bundelen onze krachten om de buitenbeleving te creëren waar jij van droomt. Alle tuinmeubelen van Coccolare zijn gemaakt om je te verbinden met je geliefden, jezelf en je omgeving. Onze producten stimuleren je om te genieten. Dat is waar het leven, volgens ons, om draait!

Bij Coccolare zijn we namelijk echte levensgenieters. Niet alleen in onze eigen tuin, maar ook in ons werk. Het is geen massawerk waarin we met machines gevoelloos product na product produceren. De tuinmeubelen worden in onze eigen werkplaats ontworpen en met onze eigen handen gemaakt. Elk product is uniek! Elk product is ook onderdeel van een circulaire economie en bestaat 100% uit natuurlijk materiaal. We maken bewuste keuzes en ontwikkelen innovatieve details, zodat jij 365 dagen per jaar zonder gesleep jouw genietmomentjes kan pakken.

Wist je dat Coccolare het Italiaanse werkwoord voor vertroetelen, verwennen en verzorgen is? Dat doen we graag! We geloven in de meerwaarde van warm en persoonlijk contact met elkaar. Met aandacht luisteren we naar je wensen. Coccolare is er om jouw dromen uit te laten komen.

Meer verbondenheid

Over oprichtster Patty de Vaan

Mijn grootste droom is dat Coccolare bijdraagt aan meer genieten en meer verbondenheid. Dat mensen in hun tuin fijne momenten met elkaar en zichzelf beleven waardoor ze denken: wat is het leven toch mooi! Ik heb zelf ervaren hoe mijn tuin echt magie in mijn leven heeft gebracht. Ik geloof dat dit, met de juiste tuinproducten, voor iedereen mogelijk is en dat Coccolare deze magie kan verspreiden. Ik neem je graag kort mee in mijn verhaal.

Lees verder onder de afbeelding.

Patty | Coccolare | Luxe tuinmeubelen
Luxe tuinmeubelen, loungeset, loungebank, schommelstoel
Coccolare team: Martijn de Vaan

Alles is familie

Mijn vader komt uit een echt Brabants gezin en mijn moeder is Nederlands Indisch. Op zondag zaten we met de hele familie eerst bij de ene oma aan de Zondagse bouillonsoep en daarna bij de andere oma aan de Indische rijsttafel. Alles draaide bij ons om familie, samenzijn, gezelligheid en samen eten en drinken. Opgegroeid in zo’n warm en verzorgend nest, ben ik altijd op zoek naar verbinding. Ik organiseerde feestjes, etentjes, onthield precies wie waar van houdt, deed net even wat extra’s, besteedde aandacht aan details en sfeer en legde anderen met plezier in de watten. Ik vind het fijn om met zoveel aandacht en betrokkenheid in het leven te staan. Ik weet wat dat vroeger met mij deed, het gevoel dat ik ertoe doe, en dat gevoel wil ik anderen ook geven.

Dankzij de droomtuin

Een aantal jaren terug ontstond een keerpunt in ons leven. Ons droomhuis kwam op ons pad of eigenlijk: droomtuin! Een tuin waardoor we veel meer buiten zijn gaan leven en waardoor we meer zijn gaan genieten. Het begon met wat zitzakken op pallets en af en toe iemand die een borreltje kwam drinken. Na een rondreis door Scandinavië, waar we heel veel buiten leefden, hadden we zoveel inspiratie opgedaan.

Daar zaten we ’s avonds met de kinderen knakworstjes te roosteren boven een kampvuur, dronken we een glas wijn in de jacuzzi of droomden we weg op de schommelbank. Gelukkig ben ik getrouwd met een timmerman. Binnen een aantal maanden hadden we een tripi (houten tipi met kampvuur in het midden), loungehoek met schommelbank en jacuzzi in de tuin.

Ineens begon ik mijn dag in de jacuzzi of met een lekkere kop koffie in het ochtendzonnetje. In de middag vond ik mezelf steeds vaker dromend op de schommelbank. Van die heerlijke verwenmomentjes waarin ik even uit de dagelijkse hectiek stapte en terugkwam bij mezelf. In de weekenden nodigden we mensen uit voor tuinfeestjes, cocktailparty’s, borrelavondjes en diners. Dat was zo gezellig. Ik kreeg weer plezier in verbinden met anderen, samen eten en drinken en bijzondere momenten creëren.

Waardevolle genietmomentjes voor iedereen

Ik geniet ervan om de juiste sfeer neer te zetten. Wanneer het buiten donker wordt gaat de verlichting aan, het haardvuur knispert, er staat een speciale playlist op, ik maak lekkere drankjes en hapjes. Ik creëer een cocon waarin we even ontsnappen aan de realiteit en magische momenten met onszelf en elkaar beleven. Door onze tuin kan ik meer verbinding maken met mezelf en anderen. We zijn veel meer gaan genieten van het leven.

Toen Martijn en ik ons afvroegen: waar worden we nu echt blij van, was het antwoord snel gevonden. Een bijzondere buitenbeleving creëren met luxe tuinmeubelen die in eigen atelier ontworpen en gemaakt worden. We zochten contact met getalenteerde ambachtslieden die deze droom met ons delen. Iedereen die zich aansluit bij Coccolare gunt zichzelf en een ander die waardevolle genietmomentjes.