De Stoov big hug staat al enige tijd op Coccolare.nl. En met succes, er zijn veel mensen die heel veel plezier beleven aan deze warmtedeken. Toen ik laatst jarig was stond er 1 cadeau hoog op mijn verlanglijstje. Je raadt het al; de Big Hug Stoov XL.

Wat is een Stoov Big hug?

De Stoov Big Hug is een draadloos infrarood warmtedeken. Ik vind zelf de stoelverwarming van de auto heerlijk. Stom heb ik geen zin om uit te stappen, omdat het zo lekker warm is. En de Big hug heeft het zelfde warmende effect, maar het grote voordeel dat je het overal mee naartoe kan nemen. Naar kantoor, naar de yoga, in je auto, naar je loungeset in de tuin, naar bed of bank!
Je verwarmt je Stoov tot 42 graden, erg aangenaam. Warm genoeg voor je spieren, maar niet te heet zodat je moet gaan verzitten.

Mijn ervaringen met de Stoov dekens

Zelf gebruik ik mijn Stoov Big Hug XL het meeste op mijn werkplek. Nu ik alle dagen thuiswerk merken we dat wel aan de energierekening. Het grootste deel van de dag zit ik op hetzelfde plekje, maar we verwarmen wel het hele huis. En nu met de hoge energieprijzen, voel je dat flink in je portemonnee. Nu zet ik de verwarming een tikkie lager, leg ik het warmtedeken over mijn bureaustoel en heb ik het heerlijk warm! Geen fleecedekens meer verstopt onder mijn bureau tijdens een online meeting!

De oplaadtijd van mijn Stoov deken vind ik aan de lange kant. Na mijn werkdag leg ik ‘m weer aan de lader, zodat ik ‘m de volgende dag kan gebruiken. De gemiddelde batterijduur is 4 uur, dus dat red ik niet op een hele werkdag. Na de lunch zit ik er nog steeds op en dan warmt ie terwijl ie aan het opladen is.

De oplader verbind je magnetisch aan de accu. En dat is niet altijd handig voor een wiebelkont zoals ik. Je trekt het dus makkelijk los. En dan denk ik dat ie aan het opladen is, terwijl de oplader op de grond  ligt.

Kiezen tussen een Stoov kussen en een Stoov Big hug deken

Zelf heb ik Stoov deken gekozen, omdat je die als een mat over je bureaustoel kan leggen. Met de XL valt ie mooi over de rugleuning heen, maar ik heb warmte tot mijn knieën. Ook vind ik het fijn om mijn bed voor te verwarmen. En in de tuin gebruik ik het als zitdeken in de loungebank.

Een deken heeft 2 warmtevlakken en een kussen maar 1. Daarnaast kan ik een kussen niet kwijt in mijn bureaustoel. Voor de bank zou ik zo’n kussen wel lekker vinden. En de kussen is wat goedkoper. Dus als je ‘m voor je (tuin)bank wilt gebruiken is het kussen een goede optie!

Coccolare verwarmd kussen Stoov ploov oker
Afbeelding: Stoov Ploov 45×60 Oker knitted

Kortom, is de Stoov warmtekussen of warmtedeken een aanrader?

Eerlijk gezegd kan ik me niet meer voorstellen om in de koude dagen zonder Big Hug te werken achter mijn bureau. Het is zo lekker warm, heb het gewoon niet koud meer gehad. Het is best een investering, maar omdat ik de verwarming nu lager heb staan verdient het zich al snel terug! Het is ook een product voor alle seizoenen; in het najaar heerlijk voor binnen en in het voorjaar gaat ie lekker mee naar buiten.

Ik gebruik ‘m nu dus dagelijks maar omdat je de hoes makkelijk kan wassen doe ik dat om de week. Ik heb het schapenvelletje in de kleur beige, omdat het gemêleerd is wordt het ook niet snel viezig.
Het enige nadeel is dat we maar 1 exemplaar hebben. Maar het hele gezin maakt er dankbaar gebruik van. Dus ik denk dat we er nog een paar gaan aanschaffen 😉 En dan zou ik opnieuw kiezen voor de Big Hug XL!

Koop hier online jouw Stoov Big Hug warmtedeken of Kussen! 

big-hug-warmtedeken